Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

KONIZACIJA GRLIĆA

KONIZACIJA GRLIĆA

Precizna Intervencija: Konizacija Grlića Materice u Uroginekološkoj Praksi

 

Konizacija grlića materice je hirurški postupak koji se koristi radi uklanjanja konusnog dela tkiva sa grlića materice radi dijagnostike ili lečenja različitih patoloških stanja. Ova procedura je od suštinskog značaja za identifikaciju i tretman abnormalnih promena u grliću materice.

PRIPREMA ZA KONIZACIJU GRLIĆA MATERICE

Pre same konizacije, pacijentkinja će imati detaljne konsultacije sa svojim lekarom kako bi se razgovaralo o ciljevima postupka, očekivanjima i potencijalnim rizicima. Ovo uključuje fizički pregled, kao i diskusiju o prethodnim medicinskim istorijama i rezultatima prethodnih dijagnostičkih testova. Konizacija se obično izvodi ambulantno pod opštom anestezijom.

RIZICI I KOMPLIKACIJE

Iako je konizacija grlića materice obično siguran hirurški postupak, postoji određeni rizik od komplikacija, kao i kod bilo koje druge operacije. To može uključivati krvarenje, infekcije ili retko oštećenje cerviksa. Pacijentkinja će biti detaljno informisana o potencijalnim rizicima pre same operacije.

OPORAVAK NAKON KONIZACIJE GRLIĆA MATERICE

Oporavak nakon konizacije grlića materice može varirati u zavisnosti od obima operacije i opšteg zdravstvenog stanja pacijentkinje. Većina pacijentkinja može se očekivati da se brzo oporavi, mada mogu osetiti blagu nelagodnost i krvarenje nekoliko dana nakon zahvata. Preporučuje se izbegavanje seksualnih odnosa i upotreba tampona nekoliko nedelja kako bi se omogućilo potpuno zarastanje.

NAPOMENA: Ovaj opis je informativne prirode i ne zamenjuje individualne konsultacije sa kvalifikovanim lekarom. Svaka pacijentkinja bi trebala detaljno razgovarati sa svojim lekarom o proceduri, rizicima i očekivanjima vezanim za konizaciju grlića materice pre donošenja odluke o hirurškom zahvatu.

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naši lekari specijalisti

Dr Andrija Antić

Specijalista opšte hirurgije

Dr Andrija Antic specijalista opste hirurgije MSB bolnice

Prof dr Sci. Med. Miroslav Granić

Specijalista opšte hirurgije

Prof. dr Miroslav Granic onkoloski hirurg MSB bolnice

Dr Jelena Petrović Šunderić

Specijalista opšte i digestivne hirurgije

Dr Jelena Petrović Šunderić Hirurg Koloproktolog

Prof Dr Nenad Ivančević

Specijalista opšte abdominalne hirurgije

Prof. dr Nenad Ivancevic Grudni hirurg MSB bolnice

Milos Nedeljkovic