Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

PERINEOPLASTIKA

PERINEOPLASTIKA

Povratak Harmonije: Perineoplastika u Uroginekološkoj Hirurgiji

 

Perineoplastika je hirurški postupak koji se često koristi radi rekonstrukcije i jačanja perinealnog područja, koje se nalazi između vagine i anusa. Ova procedura može biti od ključne važnosti za pacijentkinje koje pate od raznih problema u ovom području, uključujući oslabljene mišiće, oštećenja tkiva ili estetske nepravilnosti.

PRIPREMA ZA PERINEOPLASTIKU

Pre same perineoplastike, pacijentkinja će imati detaljne konsultacije sa hirurgom radi procene stanja i određivanja optimalnog pristupa hirurškom zahvatu. Ovo može uključivati fizički pregled, kao i razgovor o očekivanjima i mogućim komplikacijama. Perineoplastika se često izvodi pod opštom anestezijom kako bi se osigurala maksimalna udobnost pacijentkinje tokom zahvata.

RIZICI I KOMPLIKACIJE

Iako je perineoplastika obično siguran hirurški postupak, kao i kod svake operacije, postoje određeni rizici i moguće komplikacije. To može uključivati infekcije, krvarenje, ožiljke ili gubitak osećaja u perinealnom području. Pacijentkinja će biti detaljno informisana o potencijalnim rizicima pre same operacije.

OPORAVAK NAKON PERINEOPLASTIKE

Oporavak nakon perineoplastike može biti individualan i zavisiće od obima operacije, kao i od opšteg zdravstvenog stanja pacijentkinje. Nakon završetka operacije, pacijentkinja će biti pod nadzorom medicinskog osoblja dok se oporavlja od anestezije. Preporučuje se izbegavanje napornih aktivnosti i seksualnih odnosa tokom određenog perioda oporavka kako bi se olakšao proces zarastanja i sprečile eventualne komplikacije.

NAPOMENA: Ovaj opis je samo informativne prirode i ne zamenjuje individualne konsultacije sa kvalifikovanim hirurgom. Svaka pacijentkinja bi trebala detaljno razgovarati sa svojim lekarom o procedurama, rizicima i očekivanjima vezanim za perineoplastiku pre donošenja odluke o hirurškom zahvatu.

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naši lekari specijalisti

Dr Andrija Antić

Specijalista opšte hirurgije

Dr Andrija Antic specijalista opste hirurgije MSB bolnice

Prof dr Sci. Med. Miroslav Granić

Specijalista opšte hirurgije

Prof. dr Miroslav Granic onkoloski hirurg MSB bolnice

Dr Jelena Petrović Šunderić

Specijalista opšte i digestivne hirurgije

Dr Jelena Petrović Šunderić Hirurg Koloproktolog

Prof Dr Nenad Ivančević

Specijalista opšte abdominalne hirurgije

Prof. dr Nenad Ivancevic Grudni hirurg MSB bolnice

Milos Nedeljkovic