Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Intersticijska brahiterapija

Intersticijska brahiterapija

Intersticijska brahiterapija

Intersticijska brahiterapija

Intersticijska brahiterapija je lečenje raka zračenjem pri čemu se radioaktivni implanti postavljaju direktno u tumor. Ova terapija omogućava korišćenje veće doze zračenja u mnogo kraćem vremenskom periodu. Brahiterapija može biti trajna ili privremena. Intersticijska brahiterapija ne utiče na kožu i na okolno zdravo tkivo i traje znatno kraće, oko 5 dana umesto 6 nedelja. Posle ove terapije pacijent može da oseti blagi zamor,bolove ili oticanje. Preporučuje se potpuni prestanak pušenja jer ono može znatno uticati na pojavu infekcije.

 

Razlika između intersticijske i intrakavitalne brahiterapije

Kod intrakavitarnog tretmana, radioaktivni izvori se stavljaju u prostor u blizini mesta gde se tumor nalazi, kao što su grlić materice, vagina ili dušnik. Sa intersticijskim tretmanom, radioaktivni izvori se stavljaju direktno u tkiva, kao što je prostata.

 

Neželjeni efekti unutrašnjeg zračenja

Neželjeni efekti interne radioterapije (brahiterapije) obično se javljaju oko 1 do 2 nedelje nakon tretmana. Obično su blagi i traju nekoliko dana ili nedelja.

  • Dijareja
  • Grčevi
  • Gasovi
  • Osećaj da treba hitno u toalet
  • Sluz ili krv u stolici

 

Ko su najbolji kandidati za brahiterapiju?

Najbolji kandidati za brahiterapiju su pacijenti sa niskim rizikom od raka prostate. Kriterijumi za grupe niskog rizika su nivo PSA<10 ng/ml i Gleason skor≤6. Sledeći idealni kandidati za brahiterapiju su pacijenti sa karcinomom prostate srednjeg rizika sa bolešću ograničenom na organe.

 

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Intersticijska brahiterapija – cena intervencije

Pogledajte naš CENOVNIK

msbeograd