Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 666

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

 

Intrakavitalna brahiterapija

Intrakavitalna brahiterapija

Brahiterapija

Brahiterapija je lečenje raka zračenjem koje se postavlja direktno u telo pacijenta, što bliže raku. Može biti trajna ili privremena. Ona nam omogućuje da se koristi veća doza zračenja u kraćem vremenskom periodu. Zračenje se postavlja u telo pomoću malih uredjaja koji su ispunjeni radioaktivnim materijalom. Ti uredjaji se zovu implanti. U zavisnosti od toga gde se postavljaju implanti brahiterapija može biti:
-Intrakavitalna
-Intersticijska
-Nepropusna terapija

 

Intrakavitalna brahiterapija

Intrakavitalna brahiterapija podrazumeva postavljanje implantata u telesne otvore (vagina,materica). Ukoliko je trajna podrazumeva ubacivanje koji ostaju tu i ako je zračenje završeno. Implanti su jako mali i ne uzrokuju nelagodu. Ukoliko je tretman privremen implanti se uklanjaju po završenom zračenju. U zavisnosti gde se postavljaju implanti i koliko ih je možda će Vam biti potrebna anestezija. Takodje ako primate nisku dozu terapije lečenje će se obavljati u ambulanti a ako primate visoku dozu bićete u bolnici nekoliko dana.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Intrakavitalna brahiterapija – cena intervencije

Pogledajte naš CENOVNIK

msbeograd