Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Intrakavitalna brahiterapija

Intrakavitalna brahiterapija

Intrakavitalna brahiterapija

Brahiterapija

Brahiterapija je lečenje raka zračenjem koje se postavlja direktno u telo pacijenta, što bliže raku. Može biti trajna ili privremena. Ona nam omogućuje da se koristi veća doza zračenja u kraćem vremenskom periodu. Zračenje se postavlja u telo pomoću malih uredjaja koji su ispunjeni radioaktivnim materijalom. Ti uređaji se zovu implanti. U zavisnosti od toga gde se postavljaju implanti brahiterapija može biti:

  • Intrakavitalna
  • Intersticijska
  • Nepropusna terapija

 

Intrakavitalna brahiterapija

Intrakavitalna brahiterapija podrazumeva postavljanje implantata u telesne otvore (vagina, materica). Ukoliko je trajna podrazumeva ubacivanje koji ostaju tu i ako je zračenje završeno. Implanti su jako mali i ne uzrokuju nelagodu. Ukoliko je tretman privremen implanti se uklanjaju po završenom zračenju. U zavisnosti gde se postavljaju implanti i koliko ih je možda će Vam biti potrebna anestezija. Takođe ako primate nisku dozu terapije lečenje će se obavljati u ambulanti, a ako primate visoku dozu bićete u bolnici nekoliko dana.

Tokom brahiterapije velikom dozom, radioaktivni materijal se stavlja u vaše telo na kratak period — od nekoliko minuta do 20 minuta. Možete se podvrgnuti jednoj ili dve sesije dnevno tokom nekoliko dana ili nedelja.

 

Neželjeni efekti brahiterapije

Neželjeni efekti brahiterapije mogu uključivati otok, modrice, krvarenje ili bol i nelagodnost na mestu gde je zračenje isporučeno. Brahiterapija koja se koristi za ginekološke karcinome ili rak prostate može dovesti do kratkotrajnih urinarnih simptoma, uključujući inkontinenciju ili bol pri mokrenju.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Intrakavitalna brahiterapija – cena intervencije

Pogledajte naš CENOVNIK

msbeograd