Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

UKLANJANJE ENDOMETRIJALNIH POLIPA

UKLANJANJE ENDOMETRIJALNIH POLIPA

Očuvanje Zdravlja: Uklanjanje Endometrijalnih Polipa u Uroginekološkoj Praksi

 

Uklanjanje endometrijalnih polipa je hirurški postupak koji se često koristi radi eliminacije benignih izraslina koje se mogu pojaviti unutar endometrijuma, unutrašnjeg sloja materice. Ovaj postupak je važan radi dijagnostike i lečenja, s ciljem očuvanja reproduktivnog zdravlja žene.

PRIPREMA ZA UKLANJANJE ENDOMETRIJALNIH POLIPA

Pre same operacije, pacijentkinja će proći kroz detaljne konsultacije sa svojim lekarom kako bi se procenilo stanje, razgovaralo o ciljevima postupka, očekivanjima i potencijalnim rizicima. Ovo uključuje fizički pregled, kao i diskusiju o prethodnim medicinskim istorijama. Uklanjanje endometrijalnih polipa se često izvodi pod opštom anestezijom radi maksimalne udobnosti pacijentkinje tokom zahvata.

RIZICI I KOMPLIKACIJE

Iako je uklanjanje endometrijalnih polipa obično siguran hirurški postupak, postoji određeni rizik od komplikacija, kao i kod bilo koje druge operacije. To može uključivati krvarenje, infekcije, ili retko perforaciju materičnog zida. Pacijentkinja će biti detaljno informisana o potencijalnim rizicima pre same operacije.

OPORAVAK NAKON UKLANJANJA ENDOMETRIJALNIH POLIPA

Oporavak nakon uklanjanja endometrijalnih polipa može varirati u zavisnosti od obima operacije i opšteg zdravstvenog stanja pacijentkinje. Nakon operacije, pacijentkinja će biti pod medicinskim nadzorom dok se oporavlja od anestezije. Preporučuje se izbegavanje napornih aktivnosti i seksualnih odnosa nekoliko nedelja nakon zahvata kako bi se olakšao proces zarastanja i sprečile eventualne komplikacije.

NAPOMENA: Ovaj opis je samo informativne prirode i ne zamenjuje individualne konsultacije sa kvalifikovanim lekarom. Svaka pacijentkinja bi trebala detaljno razgovarati sa svojim lekarom o proceduri, rizicima i očekivanjima vezanim za uklanjanje endometrijalnih polipa pre donošenja odluke o hirurškom zahvatu.

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naši lekari specijalisti

Dr Andrija Antić

Specijalista opšte hirurgije

Dr Andrija Antic specijalista opste hirurgije MSB bolnice

Prof dr Sci. Med. Miroslav Granić

Specijalista opšte hirurgije

Prof. dr Miroslav Granic onkoloski hirurg MSB bolnice

Dr Jelena Petrović Šunderić

Specijalista opšte i digestivne hirurgije

Dr Jelena Petrović Šunderić Hirurg Koloproktolog

Prof Dr Nenad Ivančević

Specijalista opšte abdominalne hirurgije

Prof. dr Nenad Ivancevic Grudni hirurg MSB bolnice

Milos Nedeljkovic