Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

UKLANJANJE POLIPA NA GRLIĆU MATERICE

UKLANJANJE POLIPA NA GRLIĆU MATERICE

Poboljšanje Zdravlja: Uklanjanje Polipa na Grliću Materice u Uroginekološkoj Praksi

 

Uklanjanje polipa na grliću materice je rutinski hirurški postupak koji se koristi radi eliminacije benignih izraslina koje se mogu pojaviti na unutrašnjosti grlića materice. Ova procedura je često neophodna kako bi se sprečile komplikacije i osiguralo zdravlje reproduktivnog sistema.

PRIPREMA ZA UKLANJANJE POLIPA NA GRLIĆU MATERICE

Pre samog zahvata, pacijentkinja će imati detaljne konsultacije sa svojim lekarom radi procene stanja i planiranja operacije. Ovo može uključivati fizički pregled, kao i diskusiju o proceduri, očekivanjima i potencijalnim rizicima. Uklanjanje polipa na grliću materice se obično izvodi ambulantno pod lokalnom ili opštom anestezijom.

RIZICI I KOMPLIKACIJE

Iako je uklanjanje polipa na grliću materice obično siguran postupak, postoji određeni rizik od komplikacija, kao i kod bilo koje druge hirurške intervencije. To može uključivati ​​krvarenje, infekcije ili retko oštećenje okolnih tkiva. Pacijentkinja će biti detaljno informisana o potencijalnim rizicima pre same operacije.

OPORAVAK NAKON UKLANJANJA POLIPA NA GRLIĆU MATERICE

Oporavak nakon uklanjanja polipa na grliću materice obično je brz. Većina pacijentkinja može napustiti bolnicu istog dana. Preporučuje se izbegavanje seksualnih odnosa i napornih fizičkih aktivnosti nekoliko nedelja nakon zahvata kako bi se omogućilo potpuno zarastanje. Redovni kontrolni pregledi su važni za praćenje oporavka i eliminaciju eventualnih komplikacija.

NAPOMENA: Ovaj opis je samo informativne prirode i ne zamenjuje individualne konsultacije sa kvalifikovanim lekarom. Svaka pacijentkinja bi trebala detaljno razgovarati sa svojim lekarom o proceduri, rizicima i očekivanjima vezanim za uklanjanje polipa na grliću materice pre donošenja odluke o hirurškom zahvatu.

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naši lekari specijalisti

Dr Andrija Antić

Specijalista opšte hirurgije

Dr Andrija Antic specijalista opste hirurgije MSB bolnice

Prof dr Sci. Med. Miroslav Granić

Specijalista opšte hirurgije

Prof. dr Miroslav Granic onkoloski hirurg MSB bolnice

Dr Jelena Petrović Šunderić

Specijalista opšte i digestivne hirurgije

Dr Jelena Petrović Šunderić Hirurg Koloproktolog

Prof Dr Nenad Ivančević

Specijalista opšte abdominalne hirurgije

Prof. dr Nenad Ivancevic Grudni hirurg MSB bolnice

Milos Nedeljkovic