Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

HYMENOPLASTIKA

HYMENOPLASTIKA

Obnova Intime: Hymenoplastika u Uroginekološkoj Hirurgiji

 

Hymenoplastika je hirurški postupak koji se često koristi radi rekonstrukcije himena, tankog tkiva koje se nalazi na ulazu u vaginu. Ova procedura može biti od suštinske važnosti za pacijentkinje koje žele obnoviti himen iz različitih razloga, uključujući kulturološke, verske ili lične motive.

PRIPREMA ZA HYMENOPLASTIKU

Pre same hymenoplastike, pacijentkinja će proći kroz detaljne konsultacije sa hirurgom kako bi se razgovaralo o ciljevima postupka, očekivanjima i potencijalnim rizicima. Ovo uključuje fizički pregled i diskusiju o individualnim potrebama i željama pacijentkinje. Hymenoplastika se često izvodi pod opštom anestezijom radi maksimalne udobnosti pacijentkinje tokom zahvata.

RIZICI I KOMPLIKACIJE

Iako je hymenoplastika obično siguran hirurški postupak, postoji određeni rizik od komplikacija, kao i kod bilo koje druge operacije. To može uključivati infekcije, krvarenje, ožiljke ili gubitak osećaja u području vagine. Pacijentkinja će biti detaljno informisana o potencijalnim rizicima pre same operacije.

OPORAVAK NAKON HYMENOPLASTIKE

Oporavak nakon hymenoplastike može varirati u zavisnosti od obima operacije i opšteg zdravstvenog stanja pacijentkinje. Nakon završetka operacije, pacijentkinja će biti pod medicinskim nadzorom dok se oporavlja od anestezije. Preporučuje se izbegavanje napornih aktivnosti i seksualnih odnosa tokom određenog perioda oporavka kako bi se olakšao proces zarastanja i sprečile eventualne komplikacije.

NAPOMENA: Ovaj opis je samo informativne prirode i ne zamenjuje individualne konsultacije sa kvalifikovanim hirurgom. Svaka pacijentkinja bi trebala detaljno razgovarati sa svojim lekarom o procedurama, rizicima i očekivanjima vezanim za hymenoplastiku pre donošenja odluke o hirurškom zahvatu.

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naši lekari specijalisti

Dr Andrija Antić

Specijalista opšte hirurgije

Dr Andrija Antic specijalista opste hirurgije MSB bolnice

Prof dr Sci. Med. Miroslav Granić

Specijalista opšte hirurgije

Prof. dr Miroslav Granic onkoloski hirurg MSB bolnice

Dr Jelena Petrović Šunderić

Specijalista opšte i digestivne hirurgije

Dr Jelena Petrović Šunderić Hirurg Koloproktolog

Prof Dr Nenad Ivančević

Specijalista opšte abdominalne hirurgije

Prof. dr Nenad Ivancevic Grudni hirurg MSB bolnice

Milos Nedeljkovic