Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

HISTEROSKOPIJA

HISTEROSKOPIJA

Precizna Dijagnostika: Histeroskopija u Uroginekološkoj Praksi

 

Histeroskopija je dijagnostički i terapijski postupak koji omogućava lekarima da vizualizuju unutrašnjost materice pomoću histeroskopa, tankog instrumenta sa kamerom koji se uvodi kroz vaginu i cerviks. Ova procedura je od ključne važnosti za dijagnostikovanje i lečenje različitih stanja materice.

PRIPREMA ZA HISTEROSKOPIJU

Pre same histeroskopije, pacijentkinja će imati detaljne konsultacije sa svojim lekarom kako bi se razgovaralo o proceduri, ciljevima, očekivanjima i potencijalnim rizicima. Ovo uključuje i pregled medicinske istorije, kao i mogućnost diskusije o eventualnim alergijama ili prethodnim hirurškim zahvatima. Histeroskopija se obično izvodi ambulantno pod lokalnom ili opštom anestezijom.

RIZICI I KOMPLIKACIJE

Histeroskopija je obično siguran postupak, ali kao i svaki medicinski zahvat, može nositi određene rizike. To može uključivati minimalno krvarenje, infekcije ili retko oštećenje unutrašnjih struktura materice. Pacijentkinja će biti detaljno informisana o potencijalnim rizicima pre same procedure.

OPORAVAK NAKON HISTEROSKOPIJE

Oporavak nakon histeroskopije obično je brz. Većina pacijentkinja može se vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima odmah nakon zahvata. Preporučuje se izbegavanje seksualnih odnosa i upotreba tampona nekoliko dana kako bi se izbeglo iritiranje cerviksa. Redovni kontrolni pregledi su važni kako bi se pratilo eventualno stanje i oporavak.

NAPOMENA: Ovaj opis je samo informativne prirode i ne zamenjuje individualne konsultacije sa kvalifikovanim lekarom. Svaka pacijentkinja bi trebala detaljno razgovarati sa svojim lekarom o proceduri, rizicima i očekivanjima vezanim za histeroskopiju pre donošenja odluke o dijagnostičkom zahvatu.

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naši lekari specijalisti

Dr Andrija Antić

Specijalista opšte hirurgije

Dr Andrija Antic specijalista opste hirurgije MSB bolnice

Prof dr Sci. Med. Miroslav Granić

Specijalista opšte hirurgije

Prof. dr Miroslav Granic onkoloski hirurg MSB bolnice

Dr Jelena Petrović Šunderić

Specijalista opšte i digestivne hirurgije

Dr Jelena Petrović Šunderić Hirurg Koloproktolog

Prof Dr Nenad Ivančević

Specijalista opšte abdominalne hirurgije

Prof. dr Nenad Ivancevic Grudni hirurg MSB bolnice

Milos Nedeljkovic