Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

BIOPSIJA GRLIĆA MATERICE

BIOPSIJA GRLIĆA MATERICE

Precizna Dijagnostika: Biopsija Grlića Materice u Uroginekološkoj Praksi

 

Biopsija grlića materice je dijagnostički postupak koji se koristi radi uzimanja uzorka tkiva sa grlića materice radi detaljne analize pod mikroskopom. Ova procedura je od suštinskog značaja za otkrivanje potencijalnih abnormalnosti ćelija i rano dijagnostikovanje bolesti, uključujući kancer grlića materice.

PRIPREMA ZA BIOPSIJU GRLIĆA MATERICE

Pre same biopsije, pacijentkinja će imati detaljne konsultacije sa svojim lekarom radi objašnjenja procedure, razumevanja potencijalnih rizika i pripreme za zahvat. Ovo može uključivati ​​fizički pregled i diskusiju o prethodnim medicinskim istorijama. Biopsija grlića materice se obično izvodi ambulantno i može se izvesti uz lokalnu anesteziju.

RIZICI I KOMPLIKACIJE

Biopsija grlića materice obično je siguran postupak, ali kao i svaka medicinska procedura, može nositi određeni rizik od komplikacija. To uključuje manje krvarenje, bol ili retko infekciju. Važno je da pacijentkinja bude informisana o ovim rizicima pre same biopsije.

OPORAVAK NAKON BIOPSIJE GRLIĆA MATERICE

Oporavak nakon biopsije grlića materice je obično brz. Većina pacijentkinja može nastaviti sa svojim svakodnevnim aktivnostima odmah nakon zahvata. Međutim, može se preporučiti izbegavanje vaginalnih ispiranja, seksualnih odnosa ili upotreba tampona nekoliko dana kako bi se izbeglo iritiranje grlića materice.

NAPOMENA: Ovaj opis je samo informativne prirode i ne zamenjuje individualne konsultacije sa kvalifikovanim lekarom. Svaka pacijentkinja bi trebala detaljno razgovarati sa svojim lekarom o proceduri, rizicima i očekivanjima vezanim za biopsiju grlića materice pre donošenja odluke o dijagnostičkom zahvatu.

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naši lekari specijalisti

Dr Andrija Antić

Specijalista opšte hirurgije

Dr Andrija Antic specijalista opste hirurgije MSB bolnice

Prof dr Sci. Med. Miroslav Granić

Specijalista opšte hirurgije

Prof. dr Miroslav Granic onkoloski hirurg MSB bolnice

Dr Jelena Petrović Šunderić

Specijalista opšte i digestivne hirurgije

Dr Jelena Petrović Šunderić Hirurg Koloproktolog

Prof Dr Nenad Ivančević

Specijalista opšte abdominalne hirurgije

Prof. dr Nenad Ivancevic Grudni hirurg MSB bolnice

Milos Nedeljkovic