Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

VAGINOPLASTIKA

VAGINOPLASTIKA

Transformacija i Obnova: Vaginoplastika u Uroginekološkoj Hirurgiji

 

Vaginoplastika predstavlja hirurški postupak koji se često koristi radi rekonstrukcije ili promene anatomije vaginalnog područja. Ova procedura može biti od suštinske važnosti za pacijentkinje koje žele korigovati ili obnoviti strukturu vagine iz različitih razloga, uključujući rodnu reasignaciju, kongenitalne anomalije, ili druge medicinske potrebe.

PRIPREMA ZA VAGINOPLASTIKU

Pre same vaginoplastike, pacijentkinja prolazi kroz temeljnu pripremu koja uključuje detaljne konsultacije sa hirurgom. Ovo može obuhvatiti fizičke i psihološke procene, kao i obavezan period posta pre same operacije. Vaginoplastika se izvodi pod opštom anestezijom radi maksimalne udobnosti i sigurnosti pacijentkinje tokom zahvata.

RIZICI I KOMPLIKACIJE

Iako je vaginoplastika uglavnom siguran hirurški postupak, kao i kod svake operacije, postoje određeni rizici i moguće komplikacije. To uključuje mogućnost infekcija, krvarenja ili oštećenja okolnih tkiva. Pacijentkinja treba biti informisana o ovim rizicima pre same operacije kako bi donela informisanu odluku.

OPORAVAK NAKON VAGINOPLASTIKE

Oporavak nakon vaginoplastike može biti različit za svaku pacijentkinju i može zavisiti od vrste operacije i opšteg zdravstvenog stanja. Nakon završetka operacije, pacijentkinja će biti pod medicinskim nadzorom tokom određenog perioda, nakon čega će biti otpuštena iz bolnice. Uobičajeno je da se preporučuje period mirovanja i izbegavanje napornih aktivnosti tokom nekoliko nedelja nakon operacije. Redovne kontrole sa hirurgom su važne tokom procesa oporavka kako bi se pratilo stanje i sprečile eventualne komplikacije.

NAPOMENA: Sve informacije ovde pružene su samo informativne prirode i ne zamenjuju individualne konsultacije sa kvalifikovanim hirurgom. Svaka pacijentkinja bi trebala detaljno razgovarati sa svojim lekarom o procedurama, rizicima i očekivanjima vezanim za vaginoplastiku pre donošenja odluke o hirurškom zahvatu.

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naši lekari specijalisti

Dr Andrija Antić

Specijalista opšte hirurgije

Dr Andrija Antic specijalista opste hirurgije MSB bolnice

Prof dr Sci. Med. Miroslav Granić

Specijalista opšte hirurgije

Prof. dr Miroslav Granic onkoloski hirurg MSB bolnice

Dr Jelena Petrović Šunderić

Specijalista opšte i digestivne hirurgije

Dr Jelena Petrović Šunderić Hirurg Koloproktolog

Prof Dr Nenad Ivančević

Specijalista opšte abdominalne hirurgije

Prof. dr Nenad Ivancevic Grudni hirurg MSB bolnice

Milos Nedeljkovic