Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

UKLANJANJE KONDILOMA

UKLANJANJE KONDILOMA

Oslobađanje od Kondiloma: Postupak uklanjanja genitalnih bradavica u Uroginekološkoj Praksi

 

Uklanjanje kondiloma, ili genitalnih bradavica, je hirurški postupak koji se koristi radi eliminacije benignih izraslina koje se mogu pojaviti na genitalnom području. Ova procedura je važna kako bi se sprečilo širenje infekcije i olakšalo fizičko i emocionalno blagostanje pacijentkinje.

PRIPREMA ZA UKLANJANJE KONDILOMA

Pre same operacije, pacijentkinja će imati detaljne konsultacije sa svojim lekarom kako bi se procenilo stanje, razgovaralo o ciljevima postupka, očekivanjima i potencijalnim rizicima. Ovo uključuje fizički pregled, kao i diskusiju o prethodnim medicinskim istorijama i prethodnim tretmanima kondiloma. Uklanjanje kondiloma se obično izvodi ambulantno pod lokalnom anestezijom.

RIZICI I KOMPLIKACIJE

Iako je uklanjanje kondiloma obično siguran hirurški postupak, postoji određeni rizik od komplikacija, kao i kod bilo koje druge operacije. To može uključivati manje krvarenje, infekcije ili retko ožiljke. Pacijentkinja će biti detaljno informisana o potencijalnim rizicima pre same operacije.

OPORAVAK NAKON UKLANJANJA KONDILOMA

Oporavak nakon uklanjanja kondiloma obično je brz. Pacijentkinja može osetiti blagu nelagodnost ili bol u području tretiranih kondiloma nekoliko dana nakon operacije. Preporučuje se izbegavanje seksualnih odnosa i upotreba tampona nekoliko nedelja kako bi se omogućilo potpuno zarastanje. Redovni kontrolni pregledi su važni kako bi se pratilo eventualno stanje i oporavak.

NAPOMENA: Ovaj opis je samo informativne prirode i ne zamenjuje individualne konsultacije sa kvalifikovanim lekarom. Svaka pacijentkinja bi trebala detaljno razgovarati sa svojim lekarom o proceduri, rizicima i očekivanjima vezanim za uklanjanje kondiloma pre donošenja odluke o hirurškom zahvatu.

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naši lekari specijalisti

Dr Andrija Antić

Specijalista opšte hirurgije

Dr Andrija Antic specijalista opste hirurgije MSB bolnice

Prof dr Sci. Med. Miroslav Granić

Specijalista opšte hirurgije

Prof. dr Miroslav Granic onkoloski hirurg MSB bolnice

Dr Jelena Petrović Šunderić

Specijalista opšte i digestivne hirurgije

Dr Jelena Petrović Šunderić Hirurg Koloproktolog

Prof Dr Nenad Ivančević

Specijalista opšte abdominalne hirurgije

Prof. dr Nenad Ivancevic Grudni hirurg MSB bolnice

Milos Nedeljkovic