Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

PREKID TRUDNOĆE

PREKID TRUDNOĆE

Delikatna Odluka: Prekid Trudnoće u Uroginekološkoj Praksi

 

Prekid trudnoće, poznat i kao abortus, je medicinski postupak kojim se prekida trudnoća u ranim stadijumima razvoja ploda. Ovaj postupak se može izvoditi iz različitih medicinskih, socijalnih ili ličnih razloga, te zahteva pažljivo razmatranje i podršku pacijentkinje tokom celog procesa.

PRIPREMA ZA PREKID TRUDNOĆE

Pre same procedure, pacijentkinja će imati detaljne konsultacije sa svojim lekarom kako bi se razgovaralo o njenim razlozima za prekid trudnoće, opcijama koje su joj na raspolaganju, kao i potencijalnim rizicima i komplikacijama. Ovo uključuje i pregled njenog zdravstvenog stanja kako bi se utvrdila najbezbednija metoda za prekid trudnoće.

RIZICI I KOMPLIKACIJE

Prekid trudnoće je obično siguran medicinski postupak, ali kao i svaka intervencija, nosi određene rizike. To može uključivati ​​krvarenje, infekcije, ili retko perforaciju materice. Lekar će detaljno informisati pacijentkinju o mogućim komplikacijama pre same procedure.

OPORAVAK NAKON PREKIDA TRUDNOĆE

Oporavak nakon prekida trudnoće može varirati u zavisnosti od metode koja je korišćena i opšteg zdravstvenog stanja pacijentkinje. Većina pacijentkinja će se osećati umorno i može osećati blage bolove u stomaku nekoliko dana nakon procedure. Preporučuje se izbegavanje napornih aktivnosti i seksualnih odnosa nekoliko nedelja nakon prekida trudnoće kako bi se omogućio potpun oporavak.

NAPOMENA: Ovaj opis je samo informativne prirode i ne zamenjuje individualne konsultacije sa kvalifikovanim lekarom. Svaka pacijentkinja bi trebala detaljno razgovarati sa svojim lekarom o opcijama, rizicima i očekivanjima vezanim za prekid trudnoće pre donošenja odluke o ovom postupku. Takođe, važno je imati podršku i razumevanje tokom celog procesa.

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naši lekari specijalisti

Dr Andrija Antić

Specijalista opšte hirurgije

Dr Andrija Antic specijalista opste hirurgije MSB bolnice

Prof dr Sci. Med. Miroslav Granić

Specijalista opšte hirurgije

Prof. dr Miroslav Granic onkoloski hirurg MSB bolnice

Dr Jelena Petrović Šunderić

Specijalista opšte i digestivne hirurgije

Dr Jelena Petrović Šunderić Hirurg Koloproktolog

Prof Dr Nenad Ivančević

Specijalista opšte abdominalne hirurgije

Prof. dr Nenad Ivancevic Grudni hirurg MSB bolnice

Milos Nedeljkovic