Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

HIRURŠKO REŠAVANJE SINDROMA ZJAPEĆEG INTROITUSA

HIRURŠKO REŠAVANJE SINDROMA ZJAPEĆEG INTROITUSA

Povratak Udobnosti: Hirurško Rešavanje Sindroma Zjapećeg Introitusa u Uroginekološkoj Praksi

 

Hirurško rešavanje sindroma zjapećeg introitusa je postupak koji se često koristi radi korekcije hipermobilnosti i oslabljenih mišića u prednjem zidu vagine. Ovaj sindrom može izazvati neugodne simptome poput osećaja otvorenosti ili zjapećeg otvora vagine, kao i inkontinenciju ili bol tokom seksualnog odnosa.

PRIPREMA ZA HIRURŠKO REŠAVANJE SINDROMA ZJAPEĆEG INTROITUSA

Pre same operacije, pacijentkinja će imati detaljne konsultacije sa hirurgom kako bi se procenilo stanje, razgovaralo o ciljevima postupka, očekivanjima i potencijalnim rizicima. Ovo uključuje fizički pregled i diskusiju o individualnim potrebama i željama pacijentkinje. Hirurško rešavanje sindroma zjapećeg introitusa se obično izvodi pod opštom anestezijom radi maksimalne udobnosti pacijentkinje.

RIZICI I KOMPLIKACIJE

Iako je hirurško rešavanje sindroma zjapećeg introitusa obično siguran postupak, postoji određeni rizik od komplikacija, kao i kod bilo koje druge hirurške intervencije. To može uključivati infekcije, krvarenje, ožiljke ili gubitak osećaja u prednjem zidu vagine. Pacijentkinja će biti detaljno informisana o potencijalnim rizicima pre same operacije.

OPORAVAK NAKON HIRURŠKOG REŠAVANJA SINDROMA ZJAPEĆEG INTROITUSA

Oporavak nakon hirurškog rešavanja sindroma zjapećeg introitusa može varirati u zavisnosti od obima operacije i opšteg zdravstvenog stanja pacijentkinje. Nakon operacije, pacijentkinja će biti pod nadzorom medicinskog osoblja dok se oporavlja od anestezije. Preporučuje se izbegavanje napornih aktivnosti i seksualnih odnosa tokom određenog perioda oporavka kako bi se olakšao proces zarastanja i sprečile eventualne komplikacije.

NAPOMENA: Ovaj opis je samo informativne prirode i ne zamenjuje individualne konsultacije sa kvalifikovanim hirurgom. Svaka pacijentkinja bi trebala detaljno razgovarati sa svojim lekarom o procedurama, rizicima i očekivanjima vezanim za hirurško rešavanje sindroma zjapećeg introitusa pre donošenja odluke o hirurškom zahvatu.

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naši lekari specijalisti

Dr Andrija Antić

Specijalista opšte hirurgije

Dr Andrija Antic specijalista opste hirurgije MSB bolnice

Prof dr Sci. Med. Miroslav Granić

Specijalista opšte hirurgije

Prof. dr Miroslav Granic onkoloski hirurg MSB bolnice

Dr Jelena Petrović Šunderić

Specijalista opšte i digestivne hirurgije

Dr Jelena Petrović Šunderić Hirurg Koloproktolog

Prof Dr Nenad Ivančević

Specijalista opšte abdominalne hirurgije

Prof. dr Nenad Ivancevic Grudni hirurg MSB bolnice

Milos Nedeljkovic