Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

EKSPLORATIVNA KIRETAŽA

EKSPLORATIVNA KIRETAŽA

Pregledna Procedura: Eksplorativna Kiretaža u Uroginekološkoj Praksi

 

Eksplorativna kiretaža je dijagnostički postupak koji se koristi radi uzimanja uzorka tkiva iz unutrašnjosti materice, često radi analize pod mikroskopom. Ova procedura je važna za identifikaciju potencijalnih abnormalnosti ili patoloških promena u endometrijumu ili cerviksu.

PRIPREMA ZA EKSPLORATIVNU KIRETAŽU

Pre same eksplorativne kiretaže, pacijentkinja će imati detaljne konsultacije sa svojim lekarom kako bi se razgovaralo o proceduri, ciljevima, očekivanjima i potencijalnim rizicima. Ovo uključuje pregled medicinske istorije i može obuhvatiti i druge dijagnostičke testove pre same kiretaže. Procedura se obično izvodi ambulantno pod opštom anestezijom.

RIZICI I KOMPLIKACIJE

Iako je eksplorativna kiretaža obično siguran postupak, postoji određeni rizik od komplikacija, kao i kod bilo koje druge medicinske intervencije. To može uključivati manje krvarenje, infekcije ili retko oštećenje unutrašnjih struktura materice. Pacijentkinja će biti detaljno informisana o potencijalnim rizicima pre same procedure.

OPORAVAK NAKON EKSPLORATIVNE KIRETAŽE

Oporavak nakon eksplorativne kiretaže može varirati u zavisnosti od obima postupka i opšteg zdravstvenog stanja pacijentkinje. Većina pacijentkinja može očekivati ​​blagu nelagodnost i krvarenje nekoliko dana nakon zahvata. Preporučuje se izbegavanje seksualnih odnosa i upotreba tampona nekoliko nedelja kako bi se omogućilo potpuno zarastanje.

NAPOMENA: Ovaj opis je samo informativne prirode i ne zamenjuje individualne konsultacije sa kvalifikovanim lekarom. Svaka pacijentkinja bi trebala detaljno razgovarati sa svojim lekarom o proceduri, rizicima i očekivanjima vezanim za eksplorativnu kiretažu pre donošenja odluke o dijagnostičkom postupku.

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naši lekari specijalisti

Dr Andrija Antić

Specijalista opšte hirurgije

Dr Andrija Antic specijalista opste hirurgije MSB bolnice

Prof dr Sci. Med. Miroslav Granić

Specijalista opšte hirurgije

Prof. dr Miroslav Granic onkoloski hirurg MSB bolnice

Dr Jelena Petrović Šunderić

Specijalista opšte i digestivne hirurgije

Dr Jelena Petrović Šunderić Hirurg Koloproktolog

Prof Dr Nenad Ivančević

Specijalista opšte abdominalne hirurgije

Prof. dr Nenad Ivancevic Grudni hirurg MSB bolnice

Milos Nedeljkovic