Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

Operacija urasle dlake

Operacija urasle dlake

Urasla dlaka

Urasla dlaka ili pilonidalni sinus je promena koja se najčešće nalazi u trtičnoj regiji a nastaje kada se pod kožom formira kanal u koji dlaka urasta potkožno. Simptomi se manifestuju kada već dodje do infekcije: bol, otok, crvenilo uz otežano sedenje. Ukoliko se ne leči infekcija može da napreduje do pojave hronične infekcije.
Ukoliko je inficirana lečiće se hirurškim putem uz primenu lekova.

 

Laserska operacija urasle dlake

Laserska operacija predstavlja najmanje invazivnu metodu prilikom koje se kanal čisti i zatvara. Prednosti laserskog lečenja su manji bol nakon intervencije i znatno brži oporavak pacijenta. U zavisnosti od napredovanja bolesti ova intervencija može da se uradi u lokalnoj ili opštoj anesteziji. Ukoliko je sinus hroničan on će zahtevati odstranjivanje obolelog tkiva i ostavljanje rane da sama zaraste.Laserska operacija predstavlja najmanje invazivnu metodu prilikom koje se kanal čisti i zatvara. Prednosti laserskog lečenja su manji bol nakon intervencije i znatno brži oporavak pacijenta. U zavisnosti od napredovanja bolesti ova intervencija može da se uradi u lokalnoj ili opštoj anesteziji. Ukoliko je sinus hroničan on će zahtevati odstranjivanje obolelog tkiva i ostavljanje rane da sama zaraste.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Urasla dlaka – cena operacije

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naši lekari specijalisti

Dr Andrija Antić

Specijalista opšte hirurgije

Dr Andrija Antic specijalista opste hirurgije MSB bolnice

Prof dr Sci. Med. Miroslav Granić

Specijalista opšte hirurgije

Prof. dr Miroslav Granic onkoloski hirurg MSB bolnice

Dr Jelena Petrović Šunderić

Specijalista opšte i digestivne hirurgije

Dr Jelena Petrović Šunderić Hirurg Koloproktolog

Prof Dr Nenad Ivančević

Specijalista opšte abdominalne hirurgije

Prof. dr Nenad Ivancevic Grudni hirurg MSB bolnice

Martina Markovic