Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 
Dr Rastko Maglic Ginekolog opsta bolnica MSB

Ass Dr Rastko Maglić

Specijalista ginekologije i akušerstva

DR RASTKO MAGLIĆ – SPECIJALISTA GINEKOLOGIJE I AKUŠERSTVA

 

Dr. Rastko Maglić je istaknuti ginekolog sa impresivnom stručnošću i bogatim iskustvom u oblasti ženskog reproduktivnog zdravlja. Poznat je po svojoj posvećenosti pacijentima i izuzetnom profesionalizmu. Njegova stručnost obuhvata širok spektar ginekoloških problema, a posebno se ističe u nekim specijalnostima.

U svom svakodnevno radu u različitim medicinskim ustanovama dr Maglić obavlja specijalističke ginekološke preglede, ultrazvučne preglede i 4D ultrazvuk, amniocentezu,biopsiju grlića materice, uklanjanje polipa i mioma, histeroskopiju i drugo.

Jedna od specijalnosti dr. Rastka Maglića je laparoskopska hirurgija. Laparoskopija je minimalno invazivna tehnika koja omogućava precizne dijagnostičke i terapijske postupke u ginekologiji.
Dr. Maglić je vešt u izvođenju laparoskopskih procedura kao što su laparoskopska histerektomija, laparoskopska miomektomija i laparoskopska rekonstrukcija jajovoda. Ova tehnika smanjuje komplikacije, skraćuje period oporavka i omogućava pacijentima da se brže vrate svojim svakodnevnim aktivnostima.

Takođe, dr. Maglić je stručnjak u oblasti reproduktivne endokrinologije i fertiliteta. On se bavi dijagnostikom i lečenjem hormonalnih poremećaja kod žena, kao i tretmanom neplodnosti.
Koristi napredne metode i tehnologije kao što su in vitro fertilizacija (IVF), intrauterini inseminacija (IUI) i intracitoplazmatska injekcija spermatozoida (ICSI) kako bi pomogao parovima da ostvare svoju želju za roditeljstvom.

Dr. Rastko Maglić je radio u nekoliko prestižnih medicinskih ustanova gde je stekao dragoceno iskustvo. Bio je deo tima u Ginekološko-akušerskoj klinici u Beogradu, gde je radio na kompleksnim ginekološkim slučajevima i sarađivao sa kolegama iz različitih oblasti. Takođe je radio kao gostujući lekar u inostranstvu, uključujući nekoliko evropskih zemalja, gde je stekao međunarodno priznanje i izgradio jaku mrežu stručnjaka.

U našoj bolnici dr. Rastko Maglić pruža kvalitetu uslugu i deo je visokostručnog tima lekara. Dr. Maglić je poznat po tome što pruža individualizovan pristup svakoj pacijentkinji, uzimajući u obzir njihove specifične potrebe i želje. Njegova empatija, posvećenost i pažljivo praćenje pacijenata čine ga izuzetno dobrim lekarom.

 

Stručna biografija, diplome i zvanja

Studije medicine na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu upisuje školske 1984/1985. godine. Diplomirao je 1991. godine, sa prosečnom ocenom 9,03. Obavezan lekarski staž obavlja na Medicinskom fakultetu u Beogradu, zaposlen na radnom mestu doktor medicine – pripravnik.

Stručni ispit za doktora medicine položio je decembra 1992. godine. Zasniva radni odnos u Ginekološko-akušerskoj klinici „Narodni front“ 1993 godine. Zaposlen u stalnom radnom odnosu na Klinici od 27. marta 1995. Nakon položenog specijalističkog ispita 1997. godine radi kao specijalista ginekolog-akušer na Odeljenju za ultrazvuk.

Od septembra 1997. radi kao specijalista ginekolog-akušer na Odeljenju steriliteta. Od novembra 2003. obavlja dužnosti šefa odseka laparoskopije odeljenja operativnog steriliteta do februara 2007. Od 2009. godine specijalista na odseku inflamatorne Ginekologije odeljenja konzervativne ginekologije.

Od februara 2014 godine je šef odseka minimalno invazivne dijagnostike odeljenja konzervativne ginekologije.

Magistarske studije iz oblasti Humane reprodukcije na Medicinskom fakultetu u Beogradu upisuje 1992/1993. godine, a odbranio je magisarsku tezu 17. jula 2002. pod nazivom: “Dijagnostička vrednost color Doppler ultrasonografije za otkrivanje tumora germinativnih ćelija jajnika”.

Specijalizaciju iz ginekologije i akušerstva upisuje 1993/94. godine na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a specijalistički ispit polaže sa odlikom, ocena 5, 1997. godine

 

 

Specijalizacija
Specijalista ginekologije i akušerstva
Diplome
Specijalista ginekologije i akušerstva
Usavršavanje
Magistarske studije iz oblasti Humane reprodukcije na Medicinskom fakultetu u Beogradu upisuje 1992/1993. godine, a odbranio je magisarsku tezu 17. jula 2002

Naš tim