Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Profesionalno izbeljivanje zuba

Profesionalno Izbeljivanje Zuba

Profesionalno izbeljivanje zuba

Profesionalno izbeljivanje zuba može pomoći u poboljšanju izgleda vašeg osmeha, ali postoji više načina da to učinite.

Kod kuće izbeljivanje zuba može se postići korišćenjem izbeljivača za zube ili prirodnih metoda poput limuna i sode bikarbone. Međutim, kućne metode mogu biti manje učinkovite i mogu izazvati iritaciju desni.

Izbeljivanje zuba se može obaviti kod stomatologa ili kozmetičara. Ove metode uključuju korišćenje visokih koncentracija izbeljivača i UV svetla. Ove metode su obično više učinkovite, ali su skuplje i mogu izazvati nuspojave poput osetljivosti zuba.

Pre nego što se odlučite za izbeljivanje zuba, trebali biste razgovarati sa svojim stomatologom kako biste se uverili da je to sigurno za vaše zube i desni. Takođe trebate biti svesni da izbeljivanje zuba može privremeno ukloniti tamne mrlje, ali neće trajno ukloniti uzrok tamnih mrlja.

Izbeljivanje zuba može dati vašem osmehu svež izgled, ali važno je biti svestan svih rizika i koristi svake metode pre nego što se odlučite za jednu od njih.

 

Metode izbeljivanja zuba

Postoji nekoliko metoda profesionalnog izbeljivanja zuba:

 • Gel za izbeljivanje zuba: Ova metoda se obično koristi u ordinaciji stomatologa i uključuje nanošenje gela za izbeljivanje na zube, koji sadrži visoke koncentracije peroksida. Gel se često aktivira UV svetlom ili laserom kako bi se poboljšao učinak izbeljivanja.
 • Fotokatalitičko izbeljivanje: Ova metoda se takođe koristi u ordinaciji stomatologa i uključuje korištenje gel-a koji sadrži peroksid i fotokatalizator. Kada se gel aktivira specijalnim svetlom, on reaguje sa fotokatalizatorom i proizvodi reakciju koja izbeljuje zube.
 • Porcelanske ljuskice: Porcelanske ljuskice se mogu koristiti za prekrivanje tamnih mrlja na zubima i dati im svetliji izgled. Ljuskice se prilagođavaju vašem obliku zuba i lepe se preko postojećeg zuba.
 • Izbeljivanje zuba sa navlakama: Ova metoda se koristi kod kuće i uključuje korištenje plastičnih navlaka (trays) napunjenih izbeljivačem koji se stavlja na zube. Navlake se koriste preko noći ili nekoliko sati dnevno tokom određenog perioda.

Kao i svaka procedura, svaka od ovih metoda ima svoje prednosti i mane i važno je da se konsultujete sa svojim stomatologom pre nego što se odlučite za jednu od njih.

 

Profesionalno izbeljivanje zuba – mane

Postoje neke mane izbeljivanja zuba koje treba uzeti u obzir pri donošenju odluke o izbeljivanju zuba:

 • Osetljivost zuba: Izbeljivanje zuba može izazvati privremenu osetljivost zuba, posebno ako se koriste visoke koncentracije izbeljivača.   
 • Cena: Izbeljivanje zuba kod stomatologa može biti skuplje od kod kućnih metoda izbeljivanja zuba.
 • Tamne mrlje se mogu vratiti: Izbeljivanje zuba može privremeno ukloniti tamne mrlje, ali neće trajno ukloniti uzrok tamnih mrlja. Tamne mrlje se mogu vratiti ako se ne promene navike koje su ih izazvale, kao što je pušenje ili konzumiranje određenih namirnica.
 • Učinak na zubni materijal: Izbeljivanje zuba može uticati na zubni materijal, kao što su plombe, krunice ili ljuskice. Potrebno je da vaš stomatolog zna da ste planirali izbeljivanje zuba kako bi se prilagodio postojeći zubni materijal.
 • Mogućnost nejednakog rezultata: Nekada je moguće da neki zubi ne izbijele jednako kao drugi, što može dovesti do nejednakog rezultata.

 

Profesionalno izbeljivanje zuba – prednosti

Postoje neke prednosti izbeljivanja zuba koje treba uzeti u obzir pri donošenju odluke:

 • Učinkovitost: Profesionalno izbeljivanje zuba obično je više učinkovito od kod kućnih metoda izbeljivanja zuba, jer se koriste visoke koncentracije izbeljivača i UV svetlo.
 • Kontrola: Profesionalno izbeljivanje zuba se obavlja pod kontrolom stomatologa ili kozmetičara, što znači da se može prilagoditi vašim individualnim potrebama i željama.
 • Sigurnost: Profesionalno izbeljivanje zuba se obavlja pod nadzorom stručnjaka, što smanjuje rizik od neželjenih efekata.
 • Brz rezultat: Profesionalno izbeljivanje zuba obično daje brži rezultat nego kod kućne metode izbeljivanja zuba.
 • Uklanjanje tamnih mrlja: Profesionalno izbeljivanje zuba može ukloniti tamne mrlje koje nisu reagovale na kućne metode izbeljivanja zuba.
 • Poboljšanje izgleda vašeg osmeha: Profesionalno izbeljivanje zuba može dati vašem osmehu svež izgled, poboljšati samopouzdanje i povećati estetsku vrednost vašeg osmeha.