Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Prof. dr Lukas Rasulić na čelu organizacije kongresa “100 godina neurohirurgije u Srbiji”

Profesor dr Lukas Rasulić

Prof. dr Lukas Rasulić na čelu organizacije kongresa “100 godina neurohirurgije u Srbiji”

Povodom svečanog obeležavanja jubileja 100 godina postojanja neurohirurgije u Srbiji s ponosom ističemo da je naš kolega, profesor dr Lukas Rasulić bio na čelu organizcije istoimenog kongresa. Na ovom međunarodnom susretu, pre svega svetskih stručnjaka iz ove oblasti medicine, koji su dali izuzetan doprinos razvoju, edukaciji, inovacijama i što je najvažnije uspešnijem lečenju, takođe su prisustvovali i ministarka zdravlja Srbije Danica Grujičić, i eminentni profesor doktor Mađid Sami, predsednik Internacionalnog instituta za neurološke nauke, koji već punih 50 godina prati i učestvuje u razvoju neurohirurgije u Srbiji. Obzirom na značaj ovakvog jubileja, na kongresu su prisistvovale i ministarke obrazovanja i nauke, kao i predstavnici diplomatskog kora.

“Biti neurohirurg je lako, to je isto kao kad vozite bicikl, osim što je bicikl u plamenu, vi ste u plamenu i sve je u plamenu”, ovim rečima je profesor doktor Lukas Rasulić, predsednik Udruženja neurohiruga Srbije i generalni sekretar Evropske asocijacije neurohirurških udruženja, simbolično opisao neurohirurgiju, jednu od najkompleksnijih grana u medicini.

Izuzetna je čast  da u redovima stručnjaka Medicinskog Sistema Beograd, imamo priliku da sarađujemo i sa prof. dr Rasulićem, i naročito smo zahvalni za sve što čini na polju neurohirurgije po pitanju razvoja, istraživanja i unapređenja, kako u Srbiji, tako i na evropskoj i svetskoj sceni.