Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Dr Olivera Kosovac – žena koja stvara nove svetove

Dr Olivera Kosovac

Dr Olivera Kosovac – žena koja stvara nove svetove

Dr Olivera Kosovac – specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije, svetski priznati ekspert na polju rekonstruktivne hirurgije dojki. Izvodi operacije rekonstruktivne i estetske hirurgije i u okviru naše MSB Opšte bolnice.

Dr Kosovac – pre svega vrhunski esteta, posvećena je pružanju ne samo zdravstvenog – telesnog oporavka, već i emocionalne podrške ženama koje su prošle kroz surovi izazov tumora dojke.

Sa Medicinskim fakultetom završenim na Univerzitetu u Beogradu od 1985. do 1991. sa izuzetnim prosekom od 9,18, Dr Olivera Kosovac svoje stručno usmerenje nastavila specijalizacijom iz plastične i rekonstruktivne hirurgije na istom univerzitetu od 1993. do 1999. takodje sa najvišim ocenama.

Njena posvećenost i stručnost dodatno su se ogledali kroz postdiplomske magistarske studije iz oblasti Kliničke i primenjene anatomije 1993. godine,kada je odbranila magistarski rad na temu “Anatomske varijacije a. thoracodorsalis i njen značaj za rekonstruktivnu hirurgiju”, sa impresivnom ocenom od 9,5, pod mentorstvom Prof. dr Radana Džodića.

Izuzetnost u oblasti rekonstrukcije dojki i posvećenost pacijentkinjama koje su preživele tumor dojke posebno su istaknute u njenoj knjizi “Lepota u ime života”. Kroz ovo delo, Dr Kosovac deli inspirativne priče žena iz celog sveta kojima je pružila ne samo fizički oporavak, već i podršku u ponovnom otkrivanju svoje ženstvenosti i snage nakon izazova koje su prošle. Ispovesti žena koje su preživele rak dojke i doživele na neki način ponovno rodjenje služe kao inspiracija i ohrabrenje ženama koje su na putu izlečenja.

Zahvaljujući svojim izuzetnim doprinosima, Dr Olivera Kosovac je dobila titulu primarijusa od strane Ministarstva zdravlja Republike Srbije 2014. godine.

Dodatno, 2016. godine, doktorirala je medicinske nauke briljantnom doktorskom disertacijom pod nazivom “Procena efikasnosti odložene rekonstrukcije dojke posle mastektomije modifikovanom suspenzornom tehnikom”, čime je stekla najviše akademsko zvanje, doktor nauka medicine.

Posvećenost, predanost usavršavanju i radu, stručnost i empatija čine Dr Oliveru Kosovac ne samo stručnjakom u oblasti rekonstruktivne hirurgije dojki, već i nezamenjivim osloncem za žene koje prolaze kroz ovo delikatno iskustvo. Njeno delo nadmašuje granice medicinske struke i donosi nadu, lepotu i život pacijentkinjama koje prolaze kroz najteža iskustva po pitanju ženskog zdravlja.